توصیه تغذیه ای برای افراد مبتلا به اختلال فشارخون بالا:

  • تعداد وعده‌هاي غذاي مصرفي روزانه زياد و حجم هر وعده كم باشد.

  • ساعت صرف وعده‌هاي غذايي حتي‌المقدور منظم باشد.

    نان مصرفي از آرد كامل (سبوس‌دار) تهيه شده باشد.

  • گوشت مصرفي كاملا لخم و چربي گرفته باشد.

  • لبنيات مصرفي از نوع كم چرب و كم نمك باشد.

  • مصرف تخم مرغ به دو تا سه عدد در هفته محدود گردد.

  • مصرف نمك به كمترين ميزان محدود شود.

  • از مصرف غذاهاي پرنمك و شور مانند انواع اسنك‌هاي شور، سس‌هاي آماده و رب گوجه ‌فرنگي، خيارشور و امثالهم اجتناب به عمل آيد.

  • از مصرف قند و شكر و غذاهايي كه مستقيما حاوي آنها هستند، اجتناب شود.

  • مصرف روغن بسيار محدود شود. براي پخت و پز و به عنوان چاشني سالاد فقط از روغن‌هاي گياهي مايع و براي سرخ كردن سطحي مواد غذايي در شرايط ويژه صرفا از روغن‌هاي گياهي مايع مخصوص سرخ كردن استفاده شود.

  • از مصرف غذاهاي فراوري شده نظير انواع كمپوت‌ها، كنسروها، سوسيس و كالباس، نوشابه‌هاي گازدار و آبميوه‌هاي صنعتي، انواع بيسكوئيت‌ها، كيك‌ها و شكلات‌ها و امثالهم كه همگي حاوي نمك، شكر يا روغن فراواني هستند، حتي‌المقدور اجتناب شود.

  • روزانه به مقدار كافي از ميوه‌ها و سبزي‌هاي تازه استفاده شود.

  • مصرف حبوبات به شكل تنها يا در خوراك‌هايي همراه با ديگر مواد غذايي، توصيه مي‌شود.

  • دست كم دو تا سه وعده ماهي در برنامه غذايي هفتگي گنجانده شود.

  • غذاها عمدتا به شكل آب‌پز، بخارپز يا كبابي مصرف شوند.

همراه هر وعده غذايي، مقداري سبزي تازه نيز مصرف شود

رژیم غذایی مناسب برای پیشگیری و کنترل فشار خون عبارت است از:

ـ مصرف روزانه ۷ تا ۸ واحد از گروه نان وغلات به دلیل داشتن کربوهیدرات و فیبر

ـ مصرف روزانه ۴ تا ۵ واحد از گروه سبزی ها (منابع غنی از منیزیم، پتاسیم و فیبر(

ـ مصرف روزانه ۴ تا ۵ واحد از گروه میوه ها (منابع غنی از منیزیم، پتاسیم و فیبر(

ـ مصرف روزانه ۲ تا ۳ واحد از گروه شیر و لبنیات کم چرب (منابع خوب کلسیم، پروتئین، پتاسیم و منیزیم(

ـ مصرف روزانه۲واحد گوشت قرمز یا سفید (منبع خوب پروتئین و منیزیم(

ـ مصرف هفتگی ۴ تا ۵ واحد ازحبوبات، دانه ها و مغزها (منابع خوب پروتئین، منیزیم، پتاسیم و فیبر)

download