توصیه تغذیه ای برای افراد مبتلا به اختلال فشارخون بالا:
-
تعداد وعدههاي غذاي مصرفي روزانه زياد و حجم هر وعده كم باشد.
-
ساعت صرف وعدههاي غذايي حتيالمقدور منظم باشد.
نان مصرفي از آرد كامل (سبوسدار) تهيه شده باشد.
-
گوشت مصرفي كاملا لخم و چربي گرفته باشد.
-
لبنيات مصرفي از نوع كم چرب و كم نمك باشد.
-
مصرف تخم مرغ به دو تا سه عدد در هفته محدود گردد.
-
مصرف نمك به كمترين ميزان محدود شود.
-
از مصرف غذاهاي پرنمك و شور مانند انواع اسنكهاي شور، سسهاي آماده و رب گوجه فرنگي، خيارشور و امثالهم اجتناب به عمل آيد.
-
از مصرف قند و شكر و غذاهايي كه مستقيما حاوي آنها هستند، اجتناب شود.
-
مصرف روغن بسيار محدود شود. براي پخت و پز و به عنوان چاشني سالاد فقط از روغنهاي گياهي مايع و براي سرخ كردن سطحي مواد غذايي در شرايط ويژه صرفا از روغنهاي گياهي مايع مخصوص سرخ كردن استفاده شود.
-
از مصرف غذاهاي فراوري شده نظير انواع كمپوتها، كنسروها، سوسيس و كالباس، نوشابههاي گازدار و آبميوههاي صنعتي، انواع بيسكوئيتها، كيكها و شكلاتها و امثالهم كه همگي حاوي نمك، شكر يا روغن فراواني هستند، حتيالمقدور اجتناب شود.
-
روزانه به مقدار كافي از ميوهها و سبزيهاي تازه استفاده شود.
-
مصرف حبوبات به شكل تنها يا در خوراكهايي همراه با ديگر مواد غذايي، توصيه ميشود.
-
دست كم دو تا سه وعده ماهي در برنامه غذايي هفتگي گنجانده شود.
-
غذاها عمدتا به شكل آبپز، بخارپز يا كبابي مصرف شوند.