میگرن و تغذیه آن در کودکان و بزرگسالان
میگرن چیست ؟
میگرن از لفظ یونانی Hemicrain به معنی نیمی از سر گرفته شده است . نوعی سردرد است که با ترکیب متنوعی از تغییرات عصبی و گوارشی مشخص می شود . این درد به صورت ضربان دار یکطرفه است که ابتدا خفیف بوده و بتدریج شدید می شود . درد های میگرنی اغلب با بی اشتهایی و تهوع و گاهی اوقات استفراغ و عدم تحمل نور همراهند.
بیشترین سن شیوع میگرن در دوران بلوغ و اوایل بزرگسالی است. همچنین شیوع در خانمها دوبرابر آقایان است.
عوامل غذایی تشدید کننده میگرن :
1- گلوتامات: در غذاهای آماده به مقدار زیاد وجود دارد با دقت بر چسب روی محصولات غذایی مطالعه شود.
2- آمین ها : فعال کننده رگها و آغاز گر انقباض رگهای خونی در مغز می باشند و باعث آزاد شدن سروتونین و ایجاد سر درد می شوند . از جمل مواد غذایی حاوی آمین : پنیر مانده،کلم ، مخمرها ، آجیل ، ماهی شور، گوشت مانده، کاکائو ، شکلات ، مرکبات و غیره است
3- کافئین: مصرف زیاد عامل ایجاد کننده سر درد است البته قطع ناگهانی مصرف چای و قهوه در افراد مستعد می تواند زمینه ساز بروز میگرن باشد.
4- مواد غذایی چرب وسرخ شده
5- نیتریت: سوسیس ، کالباس و گوشت نمک سود و آماده
غذاهای مفید برای میگرن
برای افراد ی که میگرن دارند بیشتر توصیه می شود که از مواد غذایی طبیعی و سالم ، گوشت مرغ ، بوقلمون، تخم مرغ ، حبوبات ، سیب ، گلابی ، گیلاس ، زردآلو ، انگور
نکته های مفید در میگرن :
1- درمان صدرصدی برای این بیماری وجود ندارد تنها می توان با تغذیه مناسب از بروز میگرن تا حدی جلوگیری کرد .
2- در میگرن حاد از استفاده خودسرانه هر نوع دارو خودداری کرده و بهتر تنها با تجویز دارو توسط پزشک آن را مصرف کرده کنید .
3- در زمان بروز میگرن بهتراست تغذیه مناسب و در حدامکان از مصرف موادغذایی تشدید کننده کم کنید .
4- بریا کاهش میگرن می توان در اتاق تاریک رفته و استراحت کرد تا سردرد میگرنی کاهش پیدا کند .
وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی معاونت بهداشت دفتر بهبود تغذیه جامعه