میگرن و تغذیه آن در کودکان و بزرگسالان

میگرن چیست ؟

میگرن از لفظ یونانی Hemicrain  به معنی نیمی از سر گرفته شده است . نوعی سردرد است که با ترکیب متنوعی از تغییرات عصبی و گوارشی مشخص می شود .  این درد به صورت ضربان دار یکطرفه است که ابتدا خفیف بوده و بتدریج شدید می شود . درد های میگرنی اغلب  با بی اشتهایی و تهوع و گاهی اوقات استفراغ و عدم تحمل نور همراهند.

بیشترین سن شیوع میگرن  در دوران بلوغ و اوایل بزرگسالی است. همچنین شیوع در خانمها دوبرابر آقایان است.

عوامل غذایی تشدید کننده میگرن  :

1-    گلوتامات: در غذاهای آماده به مقدار زیاد وجود دارد  با دقت  بر چسب روی محصولات غذایی مطالعه شود.

2-    آمین ها : فعال کننده رگها و آغاز گر انقباض رگهای خونی در مغز می باشند و  باعث آزاد شدن سروتونین و ایجاد سر درد می شوند . از جمل مواد غذایی حاوی آمین : پنیر مانده،کلم ، مخمرها ، آجیل ، ماهی شور،  گوشت مانده،  کاکائو ،  شکلات ، مرکبات  و غیره است

3-    کافئین: مصرف زیاد عامل ایجاد کننده سر درد است البته  قطع ناگهانی مصرف چای و قهوه در افراد مستعد می تواند زمینه ساز  بروز میگرن  باشد.

4-    مواد غذایی چرب وسرخ شده

5-    نیتریت: سوسیس ،  کالباس و گوشت نمک سود و آماده

غذاهای مفید برای میگرن

برای افراد ی که میگرن دارند بیشتر توصیه می شود که از مواد غذایی  طبیعی و سالم ، گوشت مرغ ، بوقلمون، تخم مرغ ،  حبوبات ،  سیب ، گلابی ، گیلاس ، زردآلو ،  انگور

نکته های مفید در میگرن :

1-    درمان صدرصدی برای این بیماری وجود ندارد تنها می توان با تغذیه مناسب از بروز میگرن تا حدی جلوگیری کرد .

2-    در میگرن حاد از استفاده خودسرانه هر نوع دارو خودداری کرده و بهتر تنها  با تجویز دارو توسط  پزشک آن را مصرف کرده کنید .

3-     در زمان بروز میگرن بهتراست تغذیه مناسب و در حدامکان از مصرف موادغذایی تشدید کننده  کم کنید  .

4-    بریا کاهش میگرن می توان در اتاق تاریک رفته و استراحت کرد تا سردرد میگرنی کاهش پیدا کند .

وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی معاونت بهداشت دفتر بهبود تغذیه جامعه

میگرن در کودکان - Migraines in children

میگرن در کودکان – Migraines in children

میگرن - Migraines

میگرن – Migraines