ویژگی های نان سالم
-
مصرف نانهای سبوسدار، درصد مهمی از نیاز روزانه ویتامین، مواد معدنی، پروتئین و فیبر را تأمین میکند .
-
نان تهیه شده با خمیرمایه، ارزش غذایی بالاتر، قابلیت هضم بهتر، ضایعات و دور ریز کمتر و ماندگاری بهتری دارد .
-
تهیه نان با استفاده از خمیرمایه و به مدت حداقل 20 دقیقه، جذب آهن، کلسیم، روی و منیزیم را در نان بهبود میبخشد .
-
نانهای تیره تهیه شده با آرد کامل و سبوسدار ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارند .
-
نان سالم کاملاً پخته و برشته بوده و سطح آن سوخته نیست .
-
نان سالم با آرد سبوسدار تهیه شده و ظاهر آن تیرهتر از نانهای دیگر است .
-
نان سبوسدار بخاطر ایجاد حس سیری در فرد نسبت به نانهای سفید خطر کمتری در ایجاد چاقی دارد. اما توجه کنید که مصرف بیرویه نانهای سبوسدار نیز توصیه نمیگردد .
-
فیبر موجود در نان سبوسدار، بهترین درمان تغذیهای یبوست و بیماریهای روده بزرگ است .
-
مصرف نان سبوسدار، کلسترول خون و چربی خون را کاهش میدهد و از پیشرفت بیماری قلبی- عروقی پیشگیری میکند .
-
با مصرف نان سبوسدار، قند خون به آهستگی بالا میرود و برای بیماران دیابتی، انتخاب مناسبتری نسبت به نانهای سفید است .
-
مداومت به مصرف نانهای سفید، خطر ابتلا به کمخونی، پوکی استخوان، ناراحتی گوارشی (سوء هاضمه و یبوست)، چاقی، بیماری قلبی- عروقی و دیابت را افزایش میدهد .
-
نگهداری نان در یخچال، بیات شدن نان را سریعتر میکند .
-
قرار دادن نان داغ در کیسه نایلونی، فرایند بیات شدن نان را سریعتر کرده و باعث ایجاد کپک و فساد در نان میشود .
-
مصرف سبوس ، احتمال پیدایش سرطان کولون و راست روده را کاهش میدهد .
-
وجود خلل و فرج در نان نشان دهنده استفاده از خمیرمایه بجای جوش شیرین در تهیه نان میباشد .
-
از مصرف نانهای سوخته بدلیل وجود ماده سمی بنام آکریلامید در آن جداً خودداری نمائید .
-
سبوس بعنوان یک داروی مؤثر برای بیمارانی که همیشه از یبوست رنج میبرند، شناخته شده است .
-
از نانهای که با خمیرترش تهیه شدهاند بجای نانهای سفید استفاده کنید .
-
نان تیره بهترین نوع نان است. تیرگی نان بدلیل وجود سبوس آن میباشد .
-
سبوس جزء مواد غذایی مطلوب باکتریهای مفید روده است که علیه امراض میکروبی روده اقدام میکند و سیستم ایمنی بدن را فعال میکند .
-
مصرف نان سبوسدار بجای نانهای سفید، خطر بروز سرطان، دیابت، ناتوانی در هضم غذا و بیماریهای قلبی را کاهش میدهد .
-
نان سبوسدار منبع خوبی از فیبر میباشد. فیبر، کمک به هضم مواد غذایی و اجابت مزاج میکند.
-
نان سبوسدار منبع خوبی از ویتامینهای B2 و نیاسین میباشد. این ویتامینها به عملکرد بهتر مغز کمک مینمایند .
-
مصرف مناسب این نوع نان بجای نانهای سفید به کنترل قند خون کمک میکند .
-
نان سبوسدار نسبت به نان بدون سبوس از ارزش تغذیهای بالاتری برخوردار است، مشروط به آن که زمان ماندگاری خمیر کافی باشد .
-
نان سنگک کمترین ضایعات را در بین نانهای سنتی دارد .
-
حذف نان حتی برای افراد دیابتی و افرادی که چاق هستند و رژیم کاهش وزن دارند نادرست میباشد .
-
نان علاوه بر تأمین سهم زیادی از انرژی روزانه بخشی از مواد مغذی از جمله پروتئین و املاح و ویتامینها را تأمین میکند .
-
نان سنگگ از سرطان دستگاه گوارش (روده بزرگ) و یبوست پیشگیری میکند .
-
از آنجایی که در جریان سبوسگیری نان، سهم زیادی از فیبر و املاح حیاتی (آهن، کلسیم، روی و منیزیم) حذف میشود، این نوع نان ارزش چندانی ندارد .