ویژگی های  نان سالم

nan

 

  • مصرف نان‏های سبوس‏دار، درصد مهمی از نیاز روزانه ویتامین، مواد معدنی، پروتئین و فیبر را تأمین می‏کند .

  • نان تهیه شده با خمیرمایه، ارزش غذایی بالاتر، قابلیت هضم بهتر، ضایعات و دور ریز کمتر و ماندگاری بهتری دارد .

  • تهیه نان با استفاده از خمیرمایه و به مدت حداقل 20 دقیقه، جذب آهن، کلسیم، روی و منیزیم را در نان بهبود می‏بخشد .

  • نان‏های تیره تهیه شده با آرد کامل و سبوس‏دار ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارند .

  • نان سالم کاملاً پخته و برشته بوده و سطح آن سوخته نیست .

  • نان سالم با آرد سبوس‏دار تهیه شده و ظاهر آن تیره‏تر از نان‏های دیگر است .

  • نان سبوس‏دار بخاطر ایجاد حس سیری در فرد نسبت به نان‏های سفید خطر کمتری در ایجاد چاقی دارد. اما توجه کنید که مصرف بی‏رویه نان‏های سبوس‏دار نیز توصیه نمی‏گردد .

  • فیبر موجود در نان سبوس‏دار، بهترین درمان تغذیه‏ای یبوست و بیماری‏های روده بزرگ است .

  • مصرف نان سبوس‏دار، کلسترول خون و چربی خون را کاهش می‏دهد و از پیشرفت بیماری قلبی- عروقی پیشگیری می‏کند .

  • با مصرف نان سبوس‏دار، قند خون به آهستگی بالا می‏رود و برای بیماران دیابتی، انتخاب مناسب‏تری نسبت به نان‏های سفید است .

  • مداومت به مصرف نان‏های سفید، خطر ابتلا به کم‏خونی، پوکی استخوان، ناراحتی گوارشی (سوء هاضمه و یبوست)، چاقی، بیماری قلبی- عروقی و دیابت را افزایش می‏دهد .

  • نگهداری نان در یخچال، بیات شدن نان را سریع‏تر می‏کند .

  • قرار دادن نان داغ در کیسه نایلونی، فرایند بیات شدن نان را سریع‏تر کرده و باعث ایجاد کپک و فساد در نان می‏شود .

  • مصرف سبوس ، احتمال پیدایش سرطان کولون و راست روده را کاهش می‏دهد .

  • وجود خلل و فرج در نان نشان دهنده استفاده از خمیرمایه بجای جوش شیرین در تهیه نان می‏باشد .

  • از مصرف نان‏های سوخته بدلیل وجود ماده سمی بنام آکریلامید در آن جداً خودداری نمائید .

  • سبوس بعنوان یک داروی مؤثر برای بیمارانی که همیشه از یبوست رنج می‏برند، شناخته شده است .

  • از نان‏های  که با خمیرترش تهیه شده‏اند بجای نان‏های سفید استفاده کنید .

  • نان  تیره بهترین نوع نان است. تیرگی نان بدلیل وجود سبوس آن می‏باشد .

  • سبوس جزء مواد غذایی مطلوب باکتری‏های مفید روده است که علیه امراض میکروبی روده اقدام می‏کند و سیستم ایمنی بدن را فعال می‏کند .

  • مصرف نان سبوس‏دار بجای نان‏های سفید، خطر بروز سرطان، دیابت، ناتوانی در هضم غذا و بیماریهای قلبی را کاهش می‏دهد .

  • نان سبوس‏دار منبع خوبی از فیبر می‏باشد. فیبر، کمک به هضم مواد غذایی و اجابت مزاج می‏کند.

  •  نان سبوس‏دار منبع خوبی از ویتامین‏های B2 و نیاسین می‏باشد. این ویتامین‏ها به عملکرد بهتر مغز کمک می‏نمایند .

  •  مصرف مناسب این نوع نان بجای نان‏های سفید به کنترل قند خون کمک می‏کند .

  • نان سبوس‏دار نسبت به نان بدون سبوس از ارزش تغذیه‏ای بالاتری برخوردار است، مشروط به آن که زمان ماندگاری خمیر کافی باشد .

  • نان سنگک کمترین ضایعات را در بین نان‏های سنتی دارد .

  • حذف نان حتی برای افراد دیابتی و افرادی که چاق هستند و رژیم کاهش وزن دارند نادرست می‏باشد .

  • نان علاوه بر تأمین سهم زیادی از انرژی روزانه بخشی از مواد مغذی از جمله پروتئین و املاح و ویتامین‏ها را تأمین می‏کند .

  • نان سنگگ از سرطان دستگاه گوارش (روده بزرگ) و یبوست پیشگیری می‏کند .

  • از آنجایی که در جریان سبوس‏گیری نان، سهم زیادی از فیبر و املاح حیاتی (آهن، کلسیم، روی و منیزیم)  حذف می‏شود، این نوع نان ارزش چندانی ندارد .