میان وعده سالم
آجیل وانواع مغز دانه ها منبع غنی از ویتامین های گروه B به خصوص اسید فولیک هستند.
به علاوه آجیل از نظر میزان ویتامین E نیز بسیار غنی است در بین انواع مغز ها و دانه ها، بادام ،فندق و تخمه آفتاب گردان دارای مقادیر بیشتری ویتامینE هستند.
مغز دانه ها از نظر املاح نیز مناسب هستد .به عنوان مثال دانه کنجد از نظر کلسیم بسیار غنی است.
جالب است بدانید صد گرم کنجد حاوی 670 میلی گرم کلسیم می باشد پس برای کودکان ودانش آموزان
میان وعده ی مناسبی می باشد.
میزان پروتئین موجود در آجیل بسیار متنوع است.ازبین انواع مغز دانه ها پسته،بادام وبادام زمینی دارای مقادیر بسیار بالای پروتئین می باشند.
هر 100گرم بادام زمینی25/6گرم پروتئین دارد.
در تمام انواع مغزها ،اسید فیتیک به مقدار زیادی یافت می شود.این ترکیب منبع عمده فسفر می باشد.
اگرچه آجیل از نظر آهن غنی است اما مصرف همزمان آن به همراه مواد غذایی دیگر مانند گوشت می تواندمانع از جذب آهن گوشت گردد واین اثر به علت وجود اسید فیتیک می باشد.
به همین دلیل توصیه میشود به همراه منابع غذایی آهن ویتامین ث مصرف گردد تا اثر اسید فیتیک در ارتباط با آهن خنثی گردد.